K O R F B A L

Hij heeft er lang naar uit gekeken, het // K O R F B A L T O E R N O O I \\ Een toernooi voor alle groepen 3 en 4 van de basisschool!!

Gistermiddag was het dan zover! Om 12:00 uur haalde ik hem van school voor een boterham. Hij kon zich meteen thuis omkleden in zijn stoere sportshirt! 'Hij is wel een beetje groot, mam' Later was hij hier blij mee, want door de hitte op het veld (het was 30 graden...) bleef zijn shirt niet steeds aan zijn lichaam plakken. Minimaal zes wedstrijden in twee poules zouden ze spelen. Uiteindelijk werd om 16:30 het toernooi gestopt, omdat het te warm was.

Five-O
Een leuk team van vijf, waarvan er steeds vier in het veld stonden en een wissel. Alle emoties zijn op het veld gedeeld. Van diepe teleurstelling tot uitzinnige vreugde. Teleurstelling met tranen na de eerste wedstrijd omdat ze verloren hadden. En niet één keer de mogelijkheid kregen om te scoren. De tegenstanders (groep 4) torenden zeker een kop boven hen uit. Elke bal werd meteen uit de lucht geplukt en overspelen was geen optie omdat ze aan alle kanten door een muur werden  omsingeld. De 2e wedstrijd werd 1-1!!! En je zag hun zelfvertrouwen weer groeien. Een nieuwe tactiek werd besproken (ieder kiest een speler van het andere team en probeert daarbij te blijven). Ik zag Jorijn groeien in de manier waarop hij zijn teamgenoten aanmoedigde (als een waar leider). Steeds beter kwam hij in de wedstrijd, maar oh wat is het moeilijk om niet te lopen met de bal. En hoe vervelend het fluitsignaal van de scheids en dan de bal aan de tegenstander te moeten geven.

Bij de 3e poulewedstrijd werden ze hard ingemaakt met 6-0 ... je voelde de vertwijfeling en de teleurstelling. Na een langere pauze werden de wedstrijden gespeeld in de poule waarbij de beide teams meer bij elkaar in de buurt liggen. Het spelen ging steeds makkelijker. Ook Jorijn dook meer in de strijd om de bal te bemachtigen. Ik genoot van zijn groei. We moedigden ze aan vanaf de zijlijn. En daar in de laatste minuut van hun 5e wedstrijd, .. kreeg Jorijn de bal in handen terwijl hij 2 meter van de korf stond. Tegen de zon inkijkend, bracht hij zijn armen omhoog en duwde de bal verder omhoog richting de korf, ....

JAAAAHHHH, KORFPUNT (zeg je dat eigenlijk wel zo bij korfbal?) Daar schoot de bal door de ring en hij werd omhelsd en besprongen door zijn teammaatjes (heerlijk dat er dan nog geen verschil bestaat tussen jongen/meisje) Op een gelijkwaardige manier wordt het succes gevierd! Die blik daar op dat veld, .. de trots en ook een beetje verbijsterd (heb ik dat gedaan?)...Onbetaalbaar! Het is dan 3-3 als de scheids even later de wedstrijd affluit. Ook meteen hun laatste, want de wedstrijdleiding besluit even later dat er door de aanhoudende hitte niet kan worden verder gespeeld.

Een hele leuke middag, een ervaring rijker, gedeeld met klasgenootjes (die je op een andere manier leert kennen), ten slotte beloond met een medaille!

Reacties

Populaire posts