I've you can't beat them, J O I N them!



De nieuwste hype van dit moment en de nachtmerrie van de leerkrachten (en sommige ouders), is de Fidget Spinner! Wat er mis is met de Figet Spinner, Pokémon en ander hype speelgoed...
Het is juist die pijn van vroeger (en pijn zeg ik met aarzeling omdat het luxeproblemen zijn) die ervoor heeft gezorgd dat we als kinderen hebben geleerd hoe je omgaat met geld, hoe je de waarde van iets inschat en wat er toe doet en wat niet... (lees meer...)

O M D E N K E N
Er zijn echter ouders en leerkrachten die niet voor één gat te vangen zijn! Onze jongens weten inmiddels dat we niet alles maar voor ze kopen. Als ze echt graag iets willen, dan ga je er voor sparen. Vooral Jorijn snapt dat prima! Hij heeft enige tijd geleden zelf de kluslijst in het leven geroepen. Op de lijst staan 10 klusjes die hij zonder onze bemoeienis kan doen. De klussen heeft hij zelf bedacht en kwamen voort uit de hulp die ik voorheen altijd al van hem kreeg.

* Tafel dekken
* Vaatwasser in-, uitruimen
* Sokken sorteren
* Mijn bed opmaken als ik wakker ben
* Poes verzorgen (brokken/water/extra knuffels)
* Helpen koken
* ...Met de klusjes verdient hij punten (lees: centen) Sokken en bed opmaken 50, vaatwasser 100. We hebben de 'hoeveelheid klusjes per dag', vrij gelaten. We waren benieuwd hoe hij hiermee om zou gaan. Als het de spuigaten uit zou lopen, konden we daarvoor altijd nog samen een oplossing bedenken. Maar zoals met zoveel dingen, ging dit als vanzelf. Soms doet hij op een dag geen klusje en op een andere juist twee. Soms spaart hij drie weken en komt dan tot de conclusie dat hij liever iets anders heeft voor zijn punten (de hype is overgewaaid). Als hij dan nog niet voldoende heeft (Lego), dan spaart hij rustig nog even door.

Inmiddels staat de Fidget Spinner op de lijst. Zelfs Tije en Fenn kennen DE Spinner! Want ook in hun klas zijn de kids-van-tegenwoordig ermee bekend. 'Want mam, iedereen op school heeft er één. Nou ja, bijna!' en 'Je kunt er trucjes mee doen'. Mam, heeft een Fidget Spinner (een coole rode). Thuis mogen ze daarmee spelen. En hoe cool is het dat je er ook mee kunt R E K E N E N !!!
 

Op het Spinnerblad staan twee of drie cirkels. Draai op cirkel 1 en schrijf de uitkomst op. Dan draai je op cirkel 2 en schrijft ook de uitkomst op. Tel de beide getallen bij elkaar op: 5  +  2  = 7
Zo kun je optellen, aftrekken en de tafels van 1 t/m 10 oefenen op een leuke manier. En dit kan natuurlijk ook prima in de klas! De meeste kinderen hebben er één, anders werk je samen in een groepje.

Een mooie manier van OMDENKEN (van hun 'nood', onze deugd maken)

I F  Y O U  C A N 'T  B E A T  T H E M  ~  J O I N  T H E M !!!




Reacties

Populaire posts