TROTS

Onze zoon is al een tijdje zindelijk. Voor de grote boodschap gunde hij zich echter tot voor kort geen tijd om te gaan. En ja, als je dan tot het laatste moment uitstelt, dan red je het toilet niet.

Jorijn had zichzelf aangeleerd om uit te stellen tot een 'veilig'moment. Door zijn slaapbroekje voor de nacht kon hij dat in de ochtend doen als hij wakker werd. Lekker doorspelen, zonder te hoeven stoppen omdat je eigenlijk naar de wc moet. Die veiligheid hebben we resoluut weg gehaald vorige week . Donderdagavond waren de slaapbroekjes 'ineens'(...) op!

Na alle lovende woorden als: grote jongen, flink, slapen in een short, en meer, .. ging onze zoon van bijna 4 slapen. We maken hem om 23:00 uur wakker om te plassen en dat gaat prima! De eerste nacht stond hij in lichte paniek naast zijn bedje, omdat hij moest plassen. Samen zijn we gegaan. 's Morgens kwam hij trots naar ons bed om te vragen of hij nog even bij ons mocht liggen, want 'hij had zelf al even geplast, ...' We waren verbaasd! Zo trots, de hele nacht droog en wakker worden als je moet! Kleine Topper! Het is morgen woensdag en hij is straks een hele week al elke nacht droog! Zelf is hij daar ook mega trots op.

Na het wegnemen van het vangnet (letterlijk) voor de grote boodschap, liepen we weer een enkele keer tegen een ongelukje aan. Wat hij op school niet wil doen, uitstelt, moet dan thuis gebeuren in de ochtend of de avond. Hij gaat nog steeds na de maaltijden naar het toilet/potje. Toch liet hij het niet gebeuren. Het gebeurde 'per toeval' als hij lang genoeg zat, maar schoot het doel voorbij. Tot we hem die twee keer zelf alles hebben laten opruimen. 'Jij bent een grote jongen, je weet dat het niet hoort. Jij kiest ervoor om niet naar de wc te gaan, dan ben je ook 'groot' genoeg om het op te ruimen. Dat vond hij verschrikkelijk, .. tranen met tuiten, intens verdriet, maar hij maakte alles zelf schoon. En ineens kwam hij 's avonds naar beneden, helemaal uitbundig: 'Ik heb op de wc gepoept!!!'

Zonder slaapbroekje, zonder aandringen, zonder begeleiding, zonder hulp! Gewoon: helemaal ZELF! En nu volhouden!

Reacties

Populaire posts