Kinderboekenweek

Leuk leuk leuk! Morgen start weer de jaarlijkse kinderboekenweek! Mama houdt ongelofelijk van kinderboeken en we lezen heel veel.

Op school heeft Jorijn al een start gemaakt. Ze kregen een leuk boekje mee met kleurplaten en de eerste woordjes. De school onderneemt de komende dagen leuke activiteiten met de kinderen. Zo gaan ze naar een theatervoorstelling en papa gaat mee als begeleider!
Ook is er een Boekenruilmiddag. Volgende week mogen de kinderen 3 boeken van zichzelf inleveren bij hun juf, die ze niet meer lezen. Voor elk boek krijgen ze een boekenbon. Met deze boekenbon kunnen ze dan donderdagmiddag een 'nieuw' boek uitzoeken! Super initiatief. Ze leveren boekjes in van hun eigen niveau. Geen boekjes ingeleverd, geen bon, dan kun je geen boekjes uitzoeken. En natuurlijk alleen boekjes van goede kwaliteit. Ze kiezen dan ook weer een boekje van hun eigen niveau.

Jorijn had het principe nog niet begrepen en was bang dat hij zijn nieuwe Carsboek moest ruilen. De schat!
Wendy draagt ook een steentje bij. Ze heeft gistermiddag al een onwijs, leuke, boekenlegger met Jorijn gemaakt. 

Tafeltjesgesprek
Gisteravond was er het eerste tafeltjesgesprek. Mama mocht vertellen over Jorijn: ...
wat hij leuk vindt, hoe hij thuis is, hoe leuk het is met Tije en Fenn, wat hij doet met zijn vrije tijd, hoe hij het vindt op school en wat hij moeilijk vindt. Handjes geven 's morgens is niet Jorijn zijn ding. Hij zegt netjes 'goedemorgen'. Dat vinden wij ook belangrijk. Hij gaf al een paar keer aan dat hij 'geen handje wilde geven'. Laat hem eerst wennen, misschien komt het vanzelf en anders niet.

Ook zijn fruit op krijgen vindt hij moeilijk. Jorijn is een dromer en geen snelle eter. In 10 minuten moeten ze drinken en hun fruit opmaken, ... eerst drinken dan eten. Om hem te helpen geven we hem knijpfruit mee en dat gaat goed. Heeft hij een Liga mee, dan mag hij die van juf op het bankje buiten opeten. Inmiddels heeft hij dat door en is het vaak al op voordat ze naar buiten gaan. Hihihi. 
Zijn juffen vinden dat hij het heel goed doet. Jorijn laat steeds meer zien van zichzelf, vertelt meer in de kring. Hij weet al prima wat er van hem wordt verwacht in de klas, hij kent de routine.

Wij zijn trots en vooral heel blij dat elke dag vrolijk naar school gaat en terug komt! Kleine Kanjer!!

Herfst
Het wordt kouder, de blaadjes vallen van de bomen en het is eerder donker. Kortom: de Herfst is in aantocht! Bij Vos en Haas vallen de noten uit de boom. Vanmiddag heeft hij samen met Wendy een hele bak vol kastanjes gezocht. Daar kunnen we leuke figuurtjes van maken en spinnenwebben. En oh ja, ze passen ook goed in de laadbakken van de vrachtwagens! Dat vinden Tije en Fenn ook. 

Reacties

Populaire posts