Onze TOPPER

Dit was, naast de verjaardag van Tije en Fenn, de week van Jorijn. Onze kleine TOPPER!

Intake
Woensdagmorgen hadden we een gesprek met de intern begeleider op school. De intake. Een algemeen gesprek over hoe Jorijn zich ontwikkelt, van zwangerschap tot nu. Een sociaal, bewegelijk jongetje met een groot ruimtelijk inzicht en een levendige fantasie. Hij gaat met veel plezier naar school en heeft veel vriendjes. Een heerlijk, spontaan kind dat met open vizier de wereld tegemoet treedt.

Hij heeft zijn eerste taaltoetsen gehad. Verouderd, dat wel, want ook ik gebruikte deze TAK-toetsen in mijn kleutergroep tien jaren geleden.... Tja tijd, waar blijft het. Hij heeft zijn toetsen heel goed gemaakt, dat hadden wij ook niet anders verwacht. Jorijn heeft een enorme actieve en passieve woordenschat, hij praat al bijna zijn hele leventje. Op een lijn van A tot E, heeft hij twee keer een A en één B gescoord.

Tandarts
De halfjaarlijkse controle. Direct na de intake op school een deurtje verderop. Dapper stapte meneer als eerste op de stoel en 'liet zijn tanden zien' aan de tandarts. Daarna mocht Muis. "Mooie tandjes", zei de tandarts, "tot in augustus".

 
 
Portfolio
Op school werken ze niet met een cijferrapport, maar met een potfolio. Hierin worden werkjes verzameld en bevindingen uit de methodes/Cito's waarmee ze werken. Ook zitten er foto's in van werkjes en activiteiten. Het portfolio is ingedeeld in thema's: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, hoe gaat het. De groepsmissie en afspraken staan erin beschreven.

Jorijn gaat nu een half jaar naar school en mocht vanmorgen zelf aan mama vertellen wat er in zijn portfolio zit, wat hij al kan en nog wil leren. Zijn doel is 'leren fietsen zonder zijwieltjes' en 'op zwemmen'. Dat laatste gaat komende maand gebeuren. Proberen of hij voor de zomervakantie zijn A-diploma kan halen. De vakantie naar de Italiaanse Riviera is geboekt!
 
Jorijn heeft ook hier 3x een A gescoord op: sociaal gedrag, welbevinden en speelwerkhouding. Het is fijn om te zien en te horen dat hij zichzelf is op school. Wat we hier zien van hem, laat hij daar ook zien. Onze TOPPER! 


Reacties

Populaire posts