IK mag naar school!

De knoop is doorgehakt.

Afgelopen maandag zijn we op de 2e school geweest waar onze voorkeur naar uit ging. Een kleinere school dan de eerste, maar met dezelfde uitgangspunten en ideeën. We hebben veel gezien van de manier van werken. Hier vertelden de kinderen zelf over hun werkwijze in de klas. Dat was één van de punten die ons op deze school erg aansprak.

Na de kennismaking hoefden we niet meer te overleggen, we waren het er unaniem over eens dat we de school voor de kinderen hebben gevonden. En dat is heel vreemd kan ik je zeggen. Onze kleine 'grote' jongen gaat straks nog meer de wijde wereld in,...
De volgende keer gaat hij mee, dan kan hij zien waar hij na de grote vakantie naar toe mag. Gelukkig is er een grote mate van flexibiliteit. Jorijn mag meteen starten bij het begin van het nieuwe schooljaar. Dat vinden wij heel fijn, zo is het voor alle kindjes in de groep een spannende, eerste echte schooldag! Jorijn is een vroege leerling en is in augustus nog 3 als hij naar school gaat.

Slapen doen ze dan niet meer tussen de middag. We vernemen hier dat hij dat na twee volle dagen op de groep, op de 3e dag echt wel even nodig heeft. Zo is het voor hem mogelijk hem op een mama-dag thuis te houden tot zijn 5e jaar als hij een dag moet bijtanken. Ook komt er straks een oppas. We vinden het belangrijk dat Jorijn om 15:00 naar huis gaat, zodat hij in zijn eigen omgeving tot rust kan komen. We vinden hem te jong om dan ook nog naar de buitenschoolse opvang te gaan, omdat wij pas om zes uur thuis zijn. De oppas zal hem dan op die dagen van school halen en bij ons thuis opvangen. Het zal voor ons allemaal even weer een periode van wennen worden, nieuwe indrukken, een nieuw ritme.

Dan is Jorijn ineens een Grote Jongen!


Reacties

Populaire posts