De basisschool (vervolg II)

Vanmorgen liep ik na 8 jaren weer een basisschool binnen, ...

We hadden de 1e kennismaking en rondleiding voor Jorijn. We hebben gekozen voor een openbare basisschool, een brede school. Wij vinden het belangrijk voor de ontwikkeling van onze kinderen om met verschillende vormen van samenleven in aanraking te komen.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het basisonderwijs. We hebben vanmorgen gezien hoe er gewerkt wordt met het digitaal schoolbord! Een mooie vooruitgang die breed inzetbaar is. De school loopt vooruit op het gebied van I-pads en mobiele telefoons. In plaats van het te verbieden binnen de school, heeft groep 7 een IT-docent die de leerlingen regelmatig hun gadgets mee laat nemen naar school. Via een open Wi-fi verbinding krijgen de kinderen spelling-, rekenopgaven aangeboden die ze via hun gadgets razendsnel proberen op te zoeken en de oplossing te achterhalen. Op het digi-bord kunnen de kinderen hun scores zien. Dit is de generatie waarin wij leven en we vinden het erg positief dat een school hier op deze manier op inspeelt.
Door de hele school wordt er gewerkt met de Kanjer-training. De training wordt niet alleen ingezet voor kinderen die 'sociaal onhandig' zijn, maar breed: hoe gaan we om met elkaar. De klassen hebben elk hun eigen Kanjer-doelen vastgesteld en deze hangen zichtbaar in de klas. Op het databord worden de regels, doelen en voortgang in de klas zichtbaar gemaakt... 

Even laaide het vuurtje weer op, om ook zelf weer aan de slag te gaan, ... Wie weet over een paar jaar als de kinderen alle drie naar school gaan! 

Voor Jorijn gaan we nog 1 school bezoeken, daarna schrijven we hem in en gaat hij mee om sfeer te proeven.

Reacties

Populaire posts