Groep 3

Vakantie, .. het lijkt al bijna weer een ver verleden. Natuurlijk hebben we veel mooie foto's en de fijne herinneringen.

Jorijn gaat alweer bijna drie weken naar school! Gelukkig met heel veel plezier. Hij heeft een fijne, enthousiaste juf. Ze herinnert mij eraan met hoeveel plezier ik zelf voor de klas stond. Het was ook wel een beetje eng om naar groep 3 te gaan, want ja, je kan nog niet lezen of schrijven.
Juf liet de kinderen zien dat ze al best wel wat kunnen lezen. Het verhaal die dag nam de klas mee in het leren lezen. Want de leerlingen leerden met het verhaal het woordje IK. En dat vond Jorijn wel heel speciaal!
Gelukkig mag je in groep 3 ook nog buiten spelen. Het was natuurlijk die eerste week nog prachtig weer, dus speelden ze wel drie keer buiten! Wat heerlijk dat continue rooster (ja, zeker ook voor mama)! Niet meer heen en weer racen met drie kinderen tussen de middag. Jorijn is om 13:45 uur vrij en heeft zo nog een hele middag om lekker te spelen, te fietsen of naar een vriendje te gaan. Eten doen ze samen met juf in de klas. Naast twee boterhammen, zit er elke dag groente en/of fruit in zijn lunch trommel. Nu zelfs uit eigen tuin! Tomaatjes, komkommer, paprika, appel met kaneel en worteltjes. Elke dag komt de trommel leeg terug.


Juf leest ook voor! Jorijn is helemaal vol van de Gorgels  En wat een fantastisch voorleesboek is dat! Melle, de hoofdpersoon uit het boek verdwaalt namelijk in Naturalis! Van Naturalis weet Jorijn alles, elke avond vertelt hij hoe het Melle vergaat. Heerlijk om hem zo vol enthousiasme te horen vertellen. Thuis lezen we voor uit 'De Drakenoppasser gaat op reis'. Ook al zo'n leuk voorleesboek.

En dan schrijven! Jorijn heeft nu al meerdere schrijfletters geleerd en schrijft ze zonder problemen even voor ons op, als hij thuis vertelt wat ze vandaag hebben gedaan. Daarna probeert hij ze aan elkaar te maken, want zo wordt het 'echt een woord, mam'. Ik ben trots en kijk toe hoe hij nu nog leergierig al het nieuw geleerde in zich opzuigt als een spons. Het is inderdaad zo, in groep 3 is alles nog leuk. Geen onvertogen woord 'he bah, alweer rekenen?' Nee, er rolt een gemeende 'YES', over de lippen van de klas. Hoe tof is dat!

Het resultaat van twee weken groep 3
Onze grote vent is bijna 6. Vandaag gaan we de dagen aftellen en hij vindt het spannend! 'Nu gaat het bijna gebeuren mam, dat ik jarig ben!' Ja, denk ik (trots en met een beetje weemoed tegelijk), ja, bijna...

Reacties

Populaire posts