Nieuwe school

Het besluit is genomen, de inschrijfformulieren zijn ingevuld. Binnenkort is er een hele ochtend waarop kinderen alvast meedraaien in de klas waar ze ná de zomervakantie in terecht komen. Om de grootste spanning er af te halen. Gelukkig gaat één van zijn vriendjes mee naar de nieuwe school! Samen beginnen aan een nieuw avontuur.

DE BESLISSING

Juf van de huidige school vindt het heel jammer maar begrijpt onze keuze heel goed en staat daar helemaal achter.Wij zelf hadden tijd nodig om de emotie eruit te halen. We hebben namelijk maanden gestreden voor de huidige school, vanuit de MR, loyaliteit afgegeven, commitment gevraagd aan ouders en leerkrachten voor het behoud van vier groepen, .. en dan ga je zelf weg.

Afgelopen dinsdag waren we op de school van onze voorlopige keuze, voor een kennismaking. Wat hebben we daar veel positiviteit gehoord, kernwaarden die besloten liggen in ons DNA en die wij voorleven aan onze jongens, ...  Een homogene groep 3, waarin drie niveaus worden aangeboden. Waar ook voor Tije en Fenn straks hun plekje zullen hebben.... Tije en Fenn, .. jeetje. We hebben al die maanden gestreden vanuit het oogpunt van onze oudste zoon, terwijl zij ook in januari 2017 naar school mogen! En hen nu een half jaar naar de huidige school laten gaan en dan bij gedwongen fusie/sluiting een nieuwe te moeten kiezen, zagen we niet zitten. Dan in één keer goed!

In het gesprek met zijn huidige juf, bleek dat de emotie omtrent die loyaliteit er nog niet af is. Het voelt als verraad. Het antwoord op de vraag wisten we al, het moest alleen nog hardop worden uitgesproken, ..

Dat hebben we dit weekend gedaan. Na de zomervakantie gaat Jorijn naar een nieuwe school!


Reacties

Populaire posts