De schoolarts

In groep 2 worden de kinderen getest door een arts van de GGZ. Jorijn is vorige week vrijdag getest.

Zijn twee broers togen vrolijk mee naar school en hebben alles meegedaan wat hun grote voorbeeld ook deed! Het was erg gezellig zo met ons viertjes bij de schoolarts.

Lachen-gieren-brullen
Jorijn mocht beginnen met vertellen over de dingen die hij leuk vindt, over zijn broertjes, over thuis. Daarna mocht hij vier vormen (cirkel-vierkant-driehoek-ruit) benoemen en eronder natekenen. Het vierkant noemde hij een 'kubus' ;-) Dat vond de arts wel heel knap.
Bij het 'gymen' mochten we allemaal op één been hinkelen, daarna op de andere. Ook Tije en Fenn deden dapper mee en hadden de grootste lol. Je kon ze achter in de school horen, hihi. Ook netjes over een lijntje lopen ging keurig!

Op de curven
Met een bijzondere bril mocht hij vervolgens noemen waar het gaatje zat. Links-rechts-boven-onder. Helemaal top! 'Het gaatje heeft de vorm van een vierkantje, mama. Een vierkantje in een cirkel'. Hoezo een heerlijke wijsneus. Meten en wegen bleek heel mooi in de groeicurven te vallen! Het zal altijd een tenger mannetje blijven, we hoeven hem niet naar binnen te rollen! Ook Tije en Fenn werden gemeten en gewogen.
De laatste test was de gehoortest. Elke keer als hij een piep hoorde, mocht hij drukken. Jorijn hoort tussen de 20-30 decibel. Ruim voldoende!

Conclusie: een vrolijk en energiek jongetje, dat het heel goed doet. Hij heeft een hoge woordenschat, is alert en evenwichtig. Hij laat een mooie ontwikkeling zien! 'Een heerlijk stel zo', vatte de schoolarts samen.

We waren om 11:25 klaar. Nu nog naar huis, was geen optie. Jorijn was om 12:00 vrij. Zijn klas speelde buiten en Tije en Fenn hadden al bepaald dat zij dat ook wel wilden. Dus daar ging het trio, het schoolplein op, waar ze met de klasgenootjes van Jorijn speelden alsof ze dit dagelijks doen (de meesten kennen ze inmiddels ook wel). Samen hielpen ze met opruimen van het speelgoed en zaten daarna samen met de andere kinderen in de kring te wachten tot ze naar huis mochten.

Zij zijn klaar voor school, ...

Reacties

Populaire posts