De eerste keer...

Vent, .. wat word je groot! Vandaag had jij je eerste kinderfeestje van je beste vriend!

Dinsdag kreeg jij de uitnodiging, supertrots kwam je ermee thuis. "Mama!!! Ik mag naar Hayden, we gaan naar Ballorig!!!! YEAHHHH!!!" Heerlijk dat enthousiasme! Ik geniet van de twinkeling in je ogen.
De afgelopen dagen heb je het erover gehad. Woensdagmiddag heb je zelf een cadeau voor hem uitgekozen, af laten reken en in laten pakken, hahaha. 's Morgens had je al even geïnformeerd wat hij graag zou willen hebben. 'Iets met piraten'

Vandaag was het dan eindelijk zover! Je stond vanmorgen al om 06:00 uur naast mijn bed, ... "Mam, het is vandaag!!!" Je was er helemaal klaar voor! Nieuwe kleren, cadeautje in de tas, op naar school! Je hebt het zo vreselijk naar je zin gehad. En wat was je moe...

Portfolio
Dat is natuurlijk niet de eerste keer. Het is je 3e portfoliogesprek en dit keer was papa met je mee. Je hebt weer een heel mooi portfolio, we zijn zo trots op je!

Jullie hebben een heel rumoerig 1,5 jaar achter de rug met groep 1/2...
Jullie juffen kwamen en gingen weer net zo snel. Afscheid na afscheid, van juf Martine, juf Jantien, juf Dieuwke en uiteindelijk jullie vast juf Sandra. Toen je ons niet meer kon vertellen wie je juf zou zijn die dag, hebben we aan de bel getrokken. Dit kon zo niet langer. De kleuterklas moet voor jou en je vriendjes een stabiele plek zijn, vertrouwd, met continuïteit, rust en regelmaat. Gelukkig is er voor het laatste half jaar een goede oplossing gevonden en werken juf Jolanda en juf Sharon hard om met jullie het jaar goed af te ronden. Jullie klas heeft door alle wisselingen een achterstand opgelopen en dat vinden wij heel erg.

Gelukkig zien we in jou een heel evenwichtig jongetje die nog steeds met veel plezier naar school gaat, lacht, springt, leert. Je portfolio laat dit goed zien. Je bent creatief, heel nauwkeurig in meten en sorteren (wat uitzonderlijk is voor jouw leeftijd), behulpzaam en sociaal. Vriendjes spelen graag met je. De dozen, de bouwhoek en projecten vind jij superleuk!
Juf merkt dat je nog wel wat zelfstandiger mag worden. Zelfstandiger in je eigen pad blijven volgen, initiatief nemen. Je CITO's taal en rekenen waren prima! Beide een mooie A-score. Toch zien we dat je ontwikkeling op rekenen stagneert, terwijl je daarin heel erg sterk bent. Taal ben je mooi omhoog gegaan. Door de situatie in de groep was de CITO rekenen door de hele groep matig gemaakt, ... ook dat vinden wij zorgelijk. Het heeft de aandacht van juf Jolanda. Ze behandelt nu delen van de toets met jullie in kleine groepjes. We zijn blij met deze juf die nu door pakt.

Koffieochtend
Naast je beste vriend Hayden

Ja, jullie zien het goed! Groep 1/2 heeft twee nieuwe leerlingen! Prachtig om te zien hoe die twee mannetjes van net drie (!), al zo volleerd meedraaien op de basisschool! Alsof ze nooit anders hebben gedaan. Zelfs juf was verbaasd.

Afgelopen woensdag was het koffieochtend bij jou in de klas. Wat was dat gezellig! Juf had werkjes voorbereid die jullie samen met je mama konden doen. Wij mochten een kleuropdracht doen. Jij vertelde wat mama mocht kleuren en welke kleur we moesten gebruiken. Dat ging supergoed.

Aan juf vertellen hoe mama het gedaan heeft, Fenn luistert mee
Zien jullie dat handje? ...
Het was nog een hele opgave om je broers weer mee te krijgen, want het liefst waren ze gebleven... Nog maar even een klein jaartje wachten. Het gaat al hard genoeg. En school is toch ook wel vermoeiend .... Gelukkig is er een weekje Voorjaarsvakantie, hoera!


Reacties

Populaire posts