"We zullen je missen"....


Gisteren was het zover! Jorijn nam afscheid van zijn vriendjes op de crèche.

Zijn traktatie werd meteen bij binnenkomst door iedereen bewonderd. Veertien leden van de 4e Divisie Struik waren uitgerukt.
De mannen zijn gemaakt van wc-rolletjes en hun helmen van eierdopjes. Op hun rug een droprol om de eerste trek 'te blussen'. In hun buik een aandenken en een doosje vruchtensnoepjes.

De brandweerauto heeft papa in elkaar gezet, gemaakt van een wijnkistje voor twee flessen. Het deksel is de cabine geworden. De wielen zitten op assen, de ladder is gemaakt van deuvels en latjes en de lichten zijn flessendoppen. Ik heb de aankleding van de wagen gedaan. Jorijn vond het prachtig! En met zijn helm op had hij een geweldige dag.

Maandag naar de basisschool!

Onze oppas W. heeft dinsdagmiddag en vanmorgen meegedraaid in het gezin. Sfeerproeven, kennismaken en vooral veel vragen! Vanaf donderdag gaat ze het zelfstandig doen, dus hebben we vandaag de school bezocht. Met de tweeling in de wagen, Jorijn op zijn eigen fiets, wandelden we naar de school. Ik ben zo trots op Jorijn hoe goed hij dat deed op zijn fiets! Keurig rechts, wachten als het gevraagd werd.... heerlijk!

De jongens vinden Wendy erg aardig. Jorijn zat de eerste dag al bij haar op schoot, liet haar alles zien... Vandaag wilde ze pap met hem maken, waarop hij zei: 'Dat kan niet hoor, dat hebben we nog niet uitgelegd aan jou, ....' Dusssss, hihihi bijdehandje. 's Avonds vertelt hij aan tafel wat ze allemaal samen hebben gedaan: met Duplo bouwen, met de treinen rijden, broodje smeren en boekje lezen... We treffen het met W. Zo nu en dan denk ik terug aan mijn eigen oppasgezin, ruim 10 jaren geleden. Toen stond ik nog aan de andere kant.

Iets met 'tijd', 'ouder worden', ....

Reacties

Populaire posts