MAGISCH FEEST


Na zijn feest met familie, was het woensdag 25 september de beurt aan zijn vrienden van school. Wat was het een geweldig leuk en magisch feestje!

Na de felicitaties en cadeautjes, versierden ze een tovenaarshoed: oubliehoorn dopen in gesmolten chocolade en plakken op een stroopwafel. Met slagroom en sprenkels konden ze de hoed versieren. Met boterbier (appelsap) en vlierbeswijn (ranja) genoten ze van de lekkere hoeden. Daarna was het tijd voor de sorteerronde door de échte Sorteerhoed! Wat waren ze allemaal onder de indruk, Zwadderich, Huffelpuf, Ravenklauw of Griffoendor? ... De Sorteerhoed deelde ze mooie gevarieerd in.

De jonge tovenaarsleerlingen konden zich daarna omkleden, was het was tijd voor de vliegles! Eerst een rondje over het parcours, alleen. De tweede was een duo ronde met een leerling uit je eigen afdeling. Goed opletten, want als je elkaar verliest, ga je eerst langs mevrouw Pleister!

Na de vliegles waren er twee lessen: dode ijsmuis happen en toverdrankles (smoothies maken). De ene helft ging naar Perkamentus, de andere helft was bij mij (Minerva Anderling). Tot slot kregen ze les met de magische pijl en boog, in het jagen op Foppe en zijn spookvriendjes!




Zo was een dag tovenaarsles volgen op Zweinstein alweer bijna voorbij. Terwijl de leerlingen aan tafel zaten te eten, konden ze hun zakjes vullen in "Zacharinus Snoepwarenshop" en kregen ze hun diploma.

Enorme dank aan Annette Teeling van 'De Verkleedkist', waar we deze geweldige kostuums en accessoires hebben geleend. Wat een geweldige kist, vol magie en lumineuze ideeën. Een echte aanrader!

Magische groet,

Minerva Anderling

Reacties

Populaire posts