Sinterklaas

Even een berichtje van mijn mama. Ik heb het te druk om zelf te typen.

Jorijn maakt Sinterklaas dit jaar voor het eerst bewust mee. We lezen nu twee weken in de boekjes over het grote kinderfeest. Jorijn heeft geleerd dat wanneer hij zijn schoentje zet en daar iets in doet voor het paard, hij daarvoor een cadeautje in zijn schoen krijgt. Ook is het belangrijk dat hij 's avonds slaapt, want dan kan Piet de pakjes brengen. Hij doet dan ook hard zijn best, net als Dikkie Dik. Toen de Sint aankwam 16 november in Groningen mocht hij voor het eerst zijn schoen zetten (met nog de bak van SintMaarten op de keukentafel en de lampion boven zijn bed). Hij kreeg een koffertje met PlayMobile. Een piraat in een boot met een heuse schat vol munten en een papegaai. Het kanon dat erbij zat was veel interessanter, want die kan echt kogels afvuren. Vanmorgen zat er een 2e piraat in zijn schoen met een 2e kanon, een aapje en een schat. Nu kan er 'gevochten' worden. De piraten voeren oorlog om de schat! De kogels suizen over de tafel en de piraten vallen bij bosjes.


 
Jorijn begint het spelen van een rollenspel steeds beter door te krijgen en hij heeft de grootste lol.

Vorige week zondag kwam de goede Sint naar papa's werk. Jorijn heeft 's nachts niet meer gespuugd en hoewel hij nog niet helemaal fit was, wilde hij graag naar Sinterklaas. Deze kwam weer met de boot aan in de Amsterdamse gracht. Meteen nam hij een Piet bij de hand om hem te laten zien waar het feestje was. Samen met zijn broertjes mocht hij bij Sinterklaas komen. Sint wilde graag zijn speciale t-shirt een keer lenen, maar daar is Sint toch echt te groot voor: "dat is niet de juiste maat!", gaf Jorijn hem te verstaan. Hij kreeg een puzzeldoos met 4 puzzels van Cars. Een nieuwe versie, dus meer puzzelplezier. Twee zijn nog wel erg moeilijk, want die hebben 60 stukjes! Toch weet hij daar al delen van zelf te maken. Vanmorgen liggen alle 12 puzzels op een rij in de woonkamer.

Volgende week komt Sinterklaas bij opa en oma. Jorijn heeft een mooie zak volgeplakt met cadeautjes die hij graag zou vragen. Allemaal uit het speelgoedboekje geknipt en zelf opgeplakt.

Jorijn zit weer even in een pittige fase. Het is 'Mijn Mama' wat de klok slaat. Regelmatig wordt hij 's nachts wakker en roept dan hard om mama. Papa kan niet veel goed doen. Als ze dan samen spelen in de lucht weer geklaard, ... tot er even iets niet lukt. Dan wordt hij heel boos. Het vraagt ook wel wat van de kleine man, al die drukte van de feestdagen. Nog een maand te gaan vol drukte en feestelijkheden, dan keert hopelijk ook bij Jorijn de rust weer terug.

Reacties

Populaire posts