32 maanden (alweer...)

Jorijn kan zijn eigen, volledige naam nu goed uitspreken. Zijn taalvaardigheid is zich snel aan het ontwikkelen en hij leert elke maand nieuwe woorden. Hij kletst wat ook, ook met zichzelf en Muis.

We merken dat ons kleintje kleine "leugentjes" begint te vertellen! Hij begint het verschil te leren tussen fantasie en werkelijkheid. Hij realiseert zich nog niet dat hij liegt en vertelt dingen die niet kloppen. We helpen hem om goed het verschil te zien. Favoriet is het 'spook' dat hij overal ziet.

Jorijn helpt nog steeds graag in het huishouden. We geven hem klusjes die hij helemaal zelf kan uitvoeren.: stoffen, vegen. was uitzoeken. Hij kan goed zelf zijn speelgoed opruimen, vuile kleren in de wasmand doen, kleren uit de droger halen, onbreekbare boodschappen uitpakken en wegzetten, de tafel dekken. De maaltijdbereiding en tuinieren heeft ook zijn aandacht! Erg gezellig.
Jorijn is druk met tellen. Tellen tot 10 gaat bijna zonder problemen, alles wordt geteld. Afgelopen week telde hij met Dora mee in het Engels!! Zonder enkel probleem, ... Hij wordt zo groot! Tekenen krijgt nu betekenis. Hij tekent bomen, walvissen en blaadjes voor de bomen.
Bij papa voorin de auto is hij naar het vliegveld vandaag om opa en oma te halen die terugkomen van hun vakantie in Spanje. Opa is jarig vandaag en daarvoor wilde Jorijn 'feest maken mama?' Hij bedoelde slingers ophangen. Dat hebben we gedaan en een mooie tekening gemaakt.

Reacties

Populaire posts