De kleine Koning

Over peuters valt veeeeeel te zeggen!

Jorijn ontdekt wat hij allemaal kan, dat hij een mensje is met een eigen WIL Hij krijgt hierdoor soms last van GROOTHEIDSWAANZIN. Jorijn denkt dat hij de Koning is, die ons kan rondcommanderen. Spelen moet op zijn manier, anders wordt hij heel erg boos. Nee-zeggen doet hij niet veel, gelukkig.

Soms voelen we ons even wanhopig, maar dan bedenken we ons dat het Nee-zeggen van onze kleine Koning eigenlijk een heel groot compliment is. Hij durft namelijk alleen nee te zeggen tegen mensen die zo vertrouwd zijn, dat hij zijn 'slechte' kant mag laten zien zonder dat hij afgewezen wordt. Wij houden toch onvoorwaardelijk van hem. 



Jorijn doet het supergoed nu zijn broertjes er zijn. Hij is lief en zorgzaam. Komt ze vaak kusjes brengen of hun speentjes. Echt een grote broer. Slapen in zijn peuterbed gaat nog steeds erg goed! Binnenkort mag hij een juniorbed uitzoeken. Dan krijgen de broertjes elk hun eigen bedje. Eten doet Jorijn bijna helemaal zelfstandig en hij leert elke dag meer woorden. Hij oefent nu met tellen. Tot 10 is voor hem geen prbleem meer! Hij wordt nu echt hard GROOT! En daar pinkt mama wel eens een traantje weg, als er niemand kijkt ;-) Hij blijft mijn kleine mannetje, onze eerste geborene!

Reacties

Populaire posts