SCHAVUIT

 


Jorijn heeft veel gezeild de afgelopen weken en daarin heeft hij een enorme groei laten zien. 

De eerste week van de zomervakantie deed hij mee aan de Zomerzeilweek van zijn eigen vereniging. Vier dagen op en rondom het water bezig zijn met zijn sport, met bekenden en nieuwe vrienden. Na onze week Toscane, ging hij met zijn zeilmaat en klasgenoot Ties weer op zeilkamp op de Kurenpolder. Wederom een week vol zeilervaring en plezier. 

In augustus begonnen de najaarslessen en kon hij na het behalen van zijn cwo 1 én 2, nu starten met cwo 3. De weersomstandigheden waren al die weken vanaf de zomervakantie uitdagend. Harde wind, nat en best spannend. Maar hij ging en gaf daarin goed zijn eigen grenzen en kunnen aan. Elf en twaalf september deed ie dan ook mee aan de Optimistenbeker 2021, waar hij in zijn klasse 2/3, de eerste plaats veroverde. Wat was hij blij en wat een enorme kick voor zijn zelfvertrouwen. 


Twee weken geleden was het Clubkampioenschap op zijn eigen zeilvereniging. Ook daar deed hij dapper aan mee. Er was bijna geen wind, wat het extra uitdagend maakte. Super leuk dat hij dit eerste Clubkampioenschap in zijn eigen Opti heeft gevaren! Dat maakte een wereld van verschil met zijn clubbootje. Nu wil jij niet anders meer! 

Als klap op de vuurpijl mag hij vanaf volgende week aansluiten bij de Trainingsgroep. Trainen voor wedstrijden, niet alleen van zijn eigen vereniging, maar van de hele Randmeren! Het is zo genieten om hem hierin te zien groeien. Het Clubkampioenschap sloot hij af met een 2e plaats. 
 

Nadat hij in mei dit jaar omging met zijn Opti door een slagwind - heeft hij hard gewerkt aan zijn zelfvertrouwen te blijven varen. Dat was niet elke keer even makkelijk. Juist omdat hij een gevoelig kind is, voelt hij de spanning in zijn hele lichaam. En dat geldt ook voor zijn overwinningen! 

Benieuwd hoe hij de trainingsgroep vindt, die gaan door tot 1 december, wat betekent dat er wat dingen moesten worden aangeschaft i.v.m. de koudere periode. 

Reacties

Populaire posts